Christmas ornament

„Бягство“ музикален спектакъл по песни на дует „Авеню“

В своя юбилеен стотен сезон Държавният музикален и балетен център – София ще представи най-новия си спектакъл „Бягство“ по песни на известния български дует „Авеню“.

На фона на историческите събития в България, обхващащи периода от 90-те години на миналия век до днес, се разкрива историята на две момчета, влюбени в музиката, които създават дует. В зората на българската демокрация звукозаписна компания в Америка попада на първата им песен и впечатлена от таланта и музикалния потенциал, отправя покана за съвместна работа. Но предпочита да работи само с един от тях. За първи път неразделните приятели ще трябва да вземат решение, което ще остави следа върху целия им живот.

Единият решава да се възползва от предложението и заминава.

Другият остава в България.

Приятелството, любовта, мечтите и стремежите на двамата герои са подложени на сериозни изпитания. Пътищата им, макар и далече един от друг, вървят паралелно, за да се слеят накрая в един общ път, на който не само ще се срещнат, но и ще създадат своя най-голям хит като дует.

Мюзикълът „Бягство“ е не само музикалната изповед на дует „Авеню“, но и разказ за трудността на решенията и отговорността пред най-близките, за височините и спадовете в човешките отношения.

Това е един спектакъл за любовта, приятелството и споделените надежди и мечти.

Екипът от професионалисти, който се събра, за да разкаже на българската публика историята, вдъхновена от творчеството на Боби и Заки от дует „Авеню“, е в състав:

Автор на либретото – Левена Филчева

Режисьор – Александър Мутафчийски

Автор на оркестрациите – Левон Манукян

Диригент постановчик: Левон Манукян

Хореограф: Татяна Янева

Диригент и хормайстор: Людмил Горчев

Сценография: Георги Златанов

Художник по костюми: Цветанка Петкова – Стойнова

Премиерните спектакли са на 27 май- събота от 19.00ч. и на 28 май- неделя от 17.00ч.

 

В спектакъла участват младите звезди на Музикалния театър Весела Делчева, Илона Иванова и Денко Проданов, след блестящото си представяне в мюзикъла на А.Л.Уебър „Sunset blvd”.

Като гости в спектакъла са поканени младите звезди от последните няколко сезона на популярното телевизионно предаване „Х Фактор“ Пламен и Иво Добреви, Михаела Маринова и Невена Пейкова.

 

Tags :
Categories : НОВИНИ
Share it: